Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

In november krijgt u Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart cadeau van de bibliotheek. Omdat heel Nederland hetzelfde boek leest, kunt u er met bijna iedereen en overal over praten. Dat kan van 12 tot en met 26 november ook in tien Friese restaurants onder het genot van een heerlijk 7-gangendiner. De chef-koks zorgen voor drie gangen goed eten en dichters, bands, singer-songwriters en verhalenvertellers verzorgen vier gangen cultuur.

De DIS in Dokkum, Harlingen en Sint-Jacobiparochie
In Noord-Friesland doen De Posthoorn in Dokkum mee op zaterdag 15 november, Stoof in Harlingen op zondag 16 november en De Zwarte Haan in Jacobiparochie op donderdag 20 november. Het 7-gangendiner kost in die restaurants plusminus 35 euro, inclusief twee drankjes en koffie na. Zowel de restaurants als de acts (waaronder singer-songwriter Jürgen Visser, winnaar van de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, de Boze Dichters, Heksenhamer, Grytsje Schaaf en Annemaj Betten) laten zich inspireren door thema’s uit het boek Een vlucht regenwulpen.

De Literaire DIS belooft een groot succes te worden, want enkele restaurants zijn al uitverkocht! Wilt u er bij zijn? Reserveer dan snel op www.deliterairedis.nl.

Bibliotheek Dokkum tijdelijk gesloten van 10 tot en met 29 november

Bibliotheek Dokkum wordt klaar gemaakt voor de toekomst en sluit daarom de deuren van 10 tot en met 29 november. Op 1 december is de heropening. Niet alleen het interieur wordt anders, de bibliotheek is straks ook vaker open; wel 47 uur per week! Om ruimte te maken is er van 3 tot en met 8 november een grote boekverkoop. Geselecteerde boeken, dvd's en luisterboeken kosten dan maar een euro per stuk! Lees meer >

Bibliotheek Damwâld defintief gesloten vanaf 12-12

Na 15 jaar sluit Bibliotheek Damwâld op 12 december haar deuren definitief. De leden kunnen uitwijken naar bijvoorbeeld De Westereen of Dokkum. Hun bibliotheekpas is in elke bibliotheek in Fryslân geldig. Minder mobiele ouderen die moeite hebben om een verder gelegen bibliotheek te bezoeken kunnen contact opnemen met de bibliotheek. Basisschoolleerlingen kunnen terecht in de bibliotheek op hun school. Daarvan zijn er in de regio Noord-Fryslân inmiddels 130.

11-11 Een avond over de Skûtsjevaart

Op dinsdag 11 november vertelt Age Veldboom, oprichter van het Skûtsjemuseum van Earnewâld in Bibliotheek Buitenpost vol enthousiasme over de Skûtsjevaart van vroeger en nu. Hij wisselt historische verhalen af met sterke schippersverhalen en prachtige zeemansliederen. De gezellige avond begint om 19.45 uur en de entree is gratis. Lees meer >

Vaders voor lezen

Vaders lezen het minst vaak voor. Jammer, want een vaderlijk leesvoorbeeld heeft groot effect op het leesgedrag van kinderen. Daarom roept de Leescoalitie in 2014 vaders en grootvaders op vaker voor te lezen. Hoe? Op www.vadersvoorlezen.nl vind je tips en in de bieb de mooiste voorleesboeken. Het boek van Ella bijvoorbeeld, Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik of Kleertjes uit, pyjamaatjes aan.

Copyright 2014 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.