Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
facebook
Beste lezer,

Heeft u ‘m al opgehaald, hét cadeau van de Bibliotheek? November is de maand van Nederland Leest, dit jaar met het thema democratie. En daarom krijgt u een boek cadeau (u kunt zelfs kiezen uit drie titels), komt de burgemeester 16 november op de koffie en is er op 27 november een Literaire DIS in restaurant Stoof in Harlingen.

Het wordt een mooie avond, geheel in het teken van democratie. Gastspreker is Tim Laning, game-developer bij Grendel Games. Netflix is met hem in de weer, hij zit aan tafel op het Google-hoofdkantoor en kletste met Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Maar wat heeft gaming met democratie te maken? Nou, Tim krijgt het in zijn serious gaming-concepten vaak voor elkaar om de gebruiker aan de macht te krijgen. Zodat bijvoorbeeld de vraag naar gezond voedsel vanuit klanten stijgt, en de supermarkt wel een gezonder of duurzamer inkoopbeleid moét voeren. Hoe? Tim vertelt het tijdens de Literaire DIS in Stoof. Tussendoor debatteren we over thema's uit de boeken, is er een voorstelling met moderne dans en poëzie en serveert Stoof een heerlijk driegangendiner.

Toegang: €35,- inclusief driegangendiner, twee drankjes en koffie na
Voor 35 euro bent u een geheel verzorgde avond uit, inclusief driegangendiner, twee drankjes en koffie na. Aanmelden kan rechtstreeks bij Stoof via 0517-858537 of op www.restaurantstoof.nl.

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân, 
de Bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland!

16-11 Burgemeester op de koffie

Aansluitend bij het thema democratie komt burgemeester Van Zuijlen tijdens Nederland Leest op de koffie in Bibliotheek Franeker. Op woensdag 16 november schuift hij van 14.00 tot 15.30 uur aan voor een kopje koffie of thee en een informeel gesprek met inwoners van de Gemeente Franekeradeel. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en alles is bespreekbaar: van grote thema’s als democratie tot kleinere lokale onderwerpen.

Meer DISsen, ook op 15-11 in Stiens

Op 15 november is er ook een Literaire DIS in Stiens. Martijn Aslander is de spreker, hij is de stand-up filosoof die onlangs nog de grote zaal van De Harmonie uitverkocht. Hij vertelt over hoe de samenleving van nu, morgen en later volgens hem werkt. Tussendoor verzorgt restaurant De Posthoorn een driegangendiner, deels in buffetvorm en is er dans, poëzie en debat. De toegangsprijs is €22,50 voor een gezellige avond, driegangendiner, twee drankjes en koffie na. Aanmelden kan op ontdekdebieb.nl.

Copyright 2016 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de Bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.