Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Beste Lezer,

In de maand mei organiseert Bibliotheek Schiermonnikoog diverse activiteiten en lezingen. Van voorlezen met oma, een workshop zelf leren schrijven tot een interessante lezing bijwonen. Met deze speciale Schiermonnikoog nieuwsbrief ziet u in één oogopslag welke activiteiten er zijn.

We zien u graag terug bij één of meerdere activiteiten!

Groeten,

Het bibliotheek team Schiermonnikoog
Josine en Alice

Workshop schrijven met schrijfster Barbara Driessen

2 MEI 20.00 uur | Durf te schrijven! We kunnen het allemaal! schrijf je al, maar wil je meer creatieve handvaten? Kom dan naar de inspirerende workshop gegeven door schrijfster Barbara Driessen. Tijdens deze workshop gaan we met allerlei creatieve middelen vorm geven aan een verhaal. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen schrijftalent te zijn.

Entree: bibliotheek leden 7,50 euro, niet-leden 10 euro. Aanmelden voor deze workshop is gewenst. Dit kan bij de balie van de bibliotheek in Schiermonnikoog of via www.ontdekdebieb.nl.

OMA leest voor!

3 MEI 10.00 uur | Een prachtig mooi verhaal voor de allerkleinsten. Kom je ook luisteren? En neem je ouders mee!

Entree: Gratis

Schatten zoeken met natuurgids Bart Sikkema

3 MEI 14.00 uur | Luister naar mooie juttersverhalen van het eiland en ga daarna zelf naar schatten zoeken op het strand.

Entree: kinderen 5 euro, volwassenen 7 euro. Aanmelden bij het Bezoekerscentrum Nationaal Park Schiermonnikoog.

Koffie met de Burgemeester

11 mei 10.00 uur | De burgemeester van Schiermonnikoog komt op de koffie in de bibliotheek. Heeft u vragen over 'eilander kwesties'? in intieme sfeer aan de leestafel gaat Burgemeester Stellingwerf met u in gesprek. Daar wilt u toch bij zijn?

Entree: Gratis

Ontmoet eilander en schrijver Jos van Kan

19 mei 20.00 uur | Eilander Jos van Kan is schrijver van zijn debuutroman 'Verre Vaders.' Deze debuutroman van theaterregisseur Jos van Kan (1962) speelt zich af in Cambodja, waar de auteur zelf ook veel heeft gewerkt. Hoofdpersoon is Sep, een Westerling die de laatste jaren van zijn leven in het Cambodjaanse Battambang doorbrengt. De korte hoofdstukken zijn opgedeeld in fragmenten die zich afwisselend in het heden en verleden afspelen.

Entree: bibliotheek leden 5 euro, niet leden 7,50 euro. Aanmelden voor deze avond is gewenst. Dit kan bij de balie van de bibliotheek in Schiermonnikoog of via www.ontdekdebieb.nl

Lezing en ontmoeting met schrijfster Mieke Ankersmid

30 mei 20.00 uur | Schrijfster Mieke Ankersmid komt vertellen over haar boek 'Verlaat Verdriet.' Het boek gaat in op een verlies op jonge leeftijd. Dit is een zeer ingrijpende gebeurtenis, die nog tientallen jaren haar sporen na kan laten. Dit boek biedt herkenning voor de mensen die dit is overkomen.Verlaat verdriet biedt niet alleen informatie over de problemen die dit op latere leeftijd op kan leveren, maar biedt ook perspectieven om dit verlies alsnog aandacht te geven en op een betere manier te integreren in het leven, kortom een interessante avond!

Entree: bibliotheek leden 7,50 euro, niet leden 10 euro. Aanmelden voor deze avond is gewenst. Dit kan bij de balie van de bibliotheek in Schiermonnikoog of via www.ontdekdebieb.nl

Copyright 2016 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.