Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
facebook
Beste lezer,

Welkom in een nieuw jaar! In 2017 hebben we weer een prachtig programma samengesteld voor jong en oud. Zo kunt u onder andere naar een workshop programmeren, een masterclass volgen over bloggen of naar de film in onze Boekenbios. Als lid van de bibliotheek profiteert u van flinke korting op onze activiteiten en als u een luxe-abonnement heeft dan kunt naar (bijna) alle activiteiten gratis!

In deze nieuwsbrief hebben we een aantal activiteiten voor u uitgelicht. Het totale aanbod kunt u bekijken op www.ontdekdebieb.nl/activiteiten

Alvast veel plezier gewenst!

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân

Als mijn geheugen me niet bedriegt

Wat doet het met je herinneringen als blijkt dat je een andere biologische vader hebt dan je altijd dacht, of dat je langere tijd bent bedrogen door een geliefde? Sommige ervaringen zijn zo ingrijpend dat ze je niet alleen een andere toekomst geven, maar ook een ander verleden. Schrijver en psycholoog Douwe Draaisma vertelt over wat al dat herschrijven betekent voor de betrouwbaarheid van onze herinneringen.

Aanmelden voor deze lezing >
Masterclass bloggen van Levi Nguyen

Met ruim 100.000 volgers mag blogger Levi Nguyen (tlnique) met recht een influencer genoemd worden. Ze vliegt de hele wereld rond, krijgt de mooiste kledingstukken toegestuurd en werkt samen met merken als Samsung, DKNY en Calvin Klein. Tijdens deze masterclass vertelt ze alles over bloggen. Hoe zorg je voor meer bezoekers, hoe kom je op al die leuke feestjes en hoe verdien je eigenlijk geld met je blog?

Aanmelden Buitenpost 23 februari

Aanmelden Dokkum 27 februari 

Aanmelden Franeker 3 maart

Cursus Digisterker

De overheid wil alle zaken die ze doet met burgers en bedrijven uiterlijk in 2017 digitaal af kunnen handelen. Met de vierdelige cursus Digisterker stoomt de bibliotheek u klaar om zelfstandig gebruik te maken van deze digitale dienstverlening van de overheid.

Aanmelden voor Cursus Digisterker in Dokkum

Aanmelden voor Cursus Digisterker in Franeker

Aanmelden voor Cursus Digisterker in Buitenpost

Aanmelden voor Cursus Digisterker op Terschelling

Handlettering

Oost-Indische inkt, inspirerende quotes en sierlijke letters: Rimy Kootstra neemt u mee in de wereld van handlettering! Verzin een quote die u wilt uitwerken, schets verschillende lettertypes en versieringen op papier en vul de quote in met inkt en een kroontjespen.

Aanmelden De Westereen 14 januari

Aanmelden Stiens 21 januari

Aanmelden Dokkum 4 februari

Aanmelden Dronryp 11 februari

Aanmelden Kollum 18 februari

Aanmelden St.- Annaparochie 4 maart

Aanmelden Surhuisterveen 11 maart

Aanmelden Terschelling 8 april

Historie van de waterschappen

Op uitnodiging van Stichting Oud Achtkarspelen vertelt Douwe Weidenaar alles over het heden en verleden van de Friese waterschappen. Hoe is de waterkering ooit tot stand gekomen en welke rol spelen gemalen, sluizen en molens tegenwoordig nog bij de beheersing van het water in Fryslân?

Aanmelden voor deze lezing
Workshop interactief voorlezen

Het inlassen van interactieve momenten tijdens het voorlezen bevordert het taalgevoel, het verhaalbegrip en de woordenschat van kinderen. Hoe kunt u uw kind tijdens het voorlezen stimuleren om actief mee te denken, te fantaseren en te vertellen? U ontdekt het tijdens deze workshop!

Aanmelden Dokkum 25 januari 10.00 uur

Aanmelden Buitenpost 25 januari 14.00 uur

Aanmelden Franeker 25 januari 19.30 uur

Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.