Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

In 2016 start Bibliotheken Noord Fryslân met Beleef het in de Bieb! Een concept waarbij de Bibliotheek verschillende activiteiten gaat aanbieden. Van een lezing over Mindfulness tot een inloopspreekuur over iPads en e-books, we hebben een divers programma voor de eerste vier maanden van 2016.

In deze speciale nieuwsbrief vind je een overzicht van de activiteiten die in Januari plaats vinden. We zien je graag terug in de Bieb!

iPad en e-books café

Bibliotheek Dokkum - Di. 12 januari 10:00 - 12:00 uur - Gratis

Voor vragen over de tablet, het downloaden van e-books en apps, over de beveiliging, het beheren van accounts en nog veel meer, kun je terecht bij onze tabletexpert en onze e-booksambassadeur. Zij helpen iedereen op weg naar de digitale snelweg.

Meer info over iPad en e-books café
Mindfulness

Bibliotheek Franeker - Di. 12 januari 19:30 - 21:30 uur - Kosten: € 5,- leden, € 7,50 niet-leden en gratis voor luxe abonn. houders

Soms heb je het echt te druk, vlieg je van hot naar her en ben je snel geïrriteerd. Linda Schippers vertelt deze avond hoe je weer in balans komt met mindfulness. Met tips en trucs leer je ontspannen en hoe je beter in je vel kunt komen. 

Meer info over Mindfulness
Lezing Oerjagers in de Friese Wouden

Bibliotheek Buitenpost - Di. 12 januari 19:45 - 21:30 uur - Gratis

Lammert Postma van het IJstijdenmuseum neemt je mee naar de laatste ijstijd, van 118.000 tot 11.000 jaar geleden. Hij vertelt over het begin van de jagers in de Friese Wouden, over hun wapens, werktuigen en prooien.  

Meer info over de lezing
Heit en Mem café

Bibliotheek Surhuisterveen - Vr. 15 januari 9:30 - 11:00 uur - Gratis

Het Heit en Mem café is voor iedereen die meer wil weten en leren over het opvoeden van je kind. Tijdens deze ochtenden praten we over de dagelijkse zaken waar je als (groot) ouder of verzorger mee te maken krijgt. 

Meer info over het Heit en Mem Café
iPad en e-books café

Bibliotheek Buitenpost - Vr. 22 januari 18:30 - 20:30 uur - Gratis

Heb jij moeite met het downloaden van e-books en apps of heb je vragen over de beveiliging, het beheren van accounts of iets anders? Kom dan eens langs in ons iPad en e-books café. Onze experts kunnen jou verder helpen met je iPad, tablet of e-book.  

Meer info over het iPad en e-books café
iPad en e-books café

Bibliotheek Franeker - Za. 23 januari 10:00 - 12:00 uur - Gratis

Voor vragen over de tablet, het downloaden van e-books en apps, over de beveiliging, het beheren van accounts en nog veel meer, kun je terecht bij onze tabletexpert en onze e-booksambassadeur. Zij helpen iedereen op weg naar de digitale snelweg.

Meer info over iPad en e-books café
Autobiografisch Schrijven

Bibliotheek Dokkum- Wo. 27 januari 10:00 - 12:30 uur - Kosten: € 5,- leden, € 7,50 niet-leden en gratis voor luxe abonn. houders

Yvonne Meesters neemt je mee in de wereld van autobiografisch schrijven. Je neemt pen, papier en je herinneringen mee en van daaruit ontdek je al schrijvend dat één herinnering je veel meer verteld dan je dacht.

Meer info over Autobiografisch Schrijven
Gedichten in de Bieb

Bibliotheek Sint Annaparochie - Do. 28 januari 19.30 - 22:00 uur - Gratis

De Gedichte-aven op ’t Bildt is een jarenlange traditie, waarbij iedereen een gedicht mag voordragen in Bildts, Frysk of Nederlands. Een avond vol met muziek en gedichten. Voor de echte liefhebber van poëzie. 

Meer info over Gedichten in de Bieb
Muziek in de Bieb

Bibliotheek Franeker - Vr. 29 januari 19:00 - 20:00 uur - Gratis

Fluteband, Just Flute is een dwarsfluitensemble onder leiding van Berni Dijkerman. Zij spelen originele composities en bewerkingen van klassieke muziek, blues, latin en pop. Kom en geniet van een uurtje muziek in de bieb. 

Meer info over Muziek in de Bieb
Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op onze website ontdekdebieb.nl of check op 1 januari onze facebookpagina facebook.com/bibliotheekfryslan Klik hier om je uit te schrijven.