Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
Beste %%voornaam%%,

Inmiddels is er een mooi groepje collega’s dat wil gaan vloggen of bloggen over de nieuwste boeken. Ze starten na een kort workshopje. Deze staat gepland op maandag 19 maart en woensdag 21 maart na afloop van het frontofficeoverleg (11.00-12.00). Had je je nog niet aangemeld, maar wil je toch graag meedoen? Dat kan nog steeds, stuur Atsje dan even een mailtje en laat weten op welke dag je de workshop wilt doen. De workshop is niet verplicht, kun je ook prima bloggen of vloggen zonder workshop, dan kun je ook direct beginnen.

Deze week hebben we verder nieuws over trouwe leden, leenfriezen, facturen, een nieuwe collega en nog veel meer. Lees hem vooral goed door en heb je vragen? Neem dan even contact op met je leidinggevende.

Groeten van Jouke, Doetie en Paulien

TROUWE LEDEN EVENT | Het Trouwe Leden Event op 23 maart kan gepromoot worden. De materialen zijn klaar en alle vestigingen ontvingen reeds een A3 poster voor op het prikbord en een stoepbordposter. Het persbericht is verstuurd en vorige week kregen onze trouwe leden (10 jaar of langer) een speciale nieuwsbrief over het event. Klanten kunnen zich, net als bij andere activiteiten, aanmelden via de website of aan de balie. Dit Trouwe Leden Event met Suzanna Jansen is ook voor medewerkers. Lijkt het je leuk om er bij te zijn? Meld je dan (met maximaal één introducé) wel even aan.

LEEN EEN FRIES | Het gaat goed met Leen een Fries. Elke week zien we nieuwe mensen op de site. Ook uit ons gebied. Zo staat er sinds kort een kopersmid uit Twijzelerheide op, een vrijwilliger van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij uit Harlingen, een liefhebber van vegetarisch koken uit Ferwert en natuurlijk ook een aantal collega´s waaronder Joost over geocaching op Vlieland. Aan de website wordt ook nog altijd gewerkt, zo wordt een profiel aanmaken of iemand lenen makkelijker gemaakt. Neem ‘es een kijkje, wie weet inspireert het om ook een profiel aan te maken of anderen (klanten of kennissen) aan te sporen. Op 23 april, tijdens het Trouwe Leden Event willen we Leen een Fries ook graag promoten. We zetten de koffiebar neer waar we meer vertellen over dit project. Wie vindt het leuk om de koffiebar deze avond te bemensen? Reacties graag naar Atsje. Alvast bedankt!

TIJDSCHRIFT OPZIJ | De uitgever geeft aan dat Opzij per direct tweemaandelijks wordt; de omvang per nummer wordt wel groter. Verder maakt de uitgever een berekening in ons voordeel, zodat we er niet bij inschieten. De volgende bibliotheken hebben een abonnement: Dokkum, Franeker, Harlingen, Kollum, St.-Annaparochie en Terschelling.

FACTUREN NAAR DOKKUM | Graag de facturen die je in de vestiging ontvangt (bv. IBL facturen) doorsturen naar Dokkum t.a.v. Arnold. Dus niet meer naar Franeker. Je mag Arnold ook scans van de facturen mailen, maar dan niet nogmaals per interne expeditie toesturen. Scans mailen heeft de voorkeur en kan naar a.helder@bnfrl.nl

NIEUWE COLLEGA | Per 1 april komt Froukje van der Meulen-Dijkstra werken bij de afdeling Digicom. Ze gaat 20 uur per week werken en zal zich, samen met Gerbina, voornamelijk bezighouden met de communicatie en marketing van Educatie. Daarnaast voert ze, samen met de andere teamleden van Digicom, werkzaamheden uit die niet specifiek onder de vestigingen of Educatie vallen. Binnenkort stelt ze zich voor op Insite. We heten haar alvast van harte welkom en wensen haar veel plezier en succes bij BNF!

FOTOSHOOTS | Zoals jullie weten komt de fotograaf weer langs op 20 en 22 maart. Op beide dagen worden er na afloop van het frontoffice-overleg portretfoto’s van medewerkers gemaakt. Wil je een nieuwe foto en heb je je nog niet gemeld? Laat het Atsje dan z.s.m. even weten. Op 22 maart maken we ’s middags ook weer een aantal stockfoto’s die we gebruiken voor folders e.d. Wie vindt het leuk om als model te fungeren tijdens deze fotoshoot? Graag ook melden bij Atsje.

BOEKENWEEK | De Boekenweek is van 10 t/m 18 maart. Dit jaar met het thema Natuur. Alle vestigingen ontvangen materialen voor de promotie. Het kan zijn dat je op verschillende dagen materialen ontvangt, omdat we zelf posters en flyers hebben gemaakt en een bestelling hebben gedaan via het CPNB. Ook maken we voor elke vestiging twee goodiebags. Lees de bijgevoegde AO voor meer informatie. Ook thematitels zijn bijgevoegd. 

KINDERJURY | Vanaf 7 maart is het voor kinderen van 6 t/m 12 jaar weer tijd om te stemmen op hun favoriete genomineerde boek! De AO voor de Nederlandse Kinderjury vind je als bijlage in bij Update. Succes!

Copyright 2018 Bibliotheken Noord Fryslân

Update teruglezen? Je vindt ze in de map Nieuwsbrieven en Update op Algemeen. De hoofdonderwerpen staan achter de bestandsnaam zodat je makkelijk de juiste kunt terugvinden.

Klik hier om je uit te schrijven.