Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
Kinderboekenweek 2015

Van 7 t/m 18 oktober wordt voor de 61e keer de Kinderboekenweek georganiseerd. Elk jaar bedenkt de organisatie een leuk en informatief  thema. Voor 2015 is het thema 'Raar maar Waar' en draait het allemaal om techniek, natuur en wetenschap. 

Er zijn enorm veel boeken voor kinderen die te maken hebben met techniek, natuur en wetenschap. Denk bijvoorbeeld eens aan Een heel kleine geschiedenis van bijna alles van Bill Bryson; De astronaut van Liesbet Slegers of Botje van Janneke Schotveld. Maar ook verhalen over uitvinders of wetenschappers, zoals de boeken over Dr. Proktor van Jo Nesbø.

Naast deze boeken kunnen kinderen tijdens de Kinderboekenweek een gratis Quest Jr. ophalen uit de Bibliotheek, die vol staat met proefjes voor proefkonijnen. Wees snel, want op=op. 

Bibliotheek Noord Fryslân presenteert deze week het Frysklab, het mobiele Bibliotheek Fablab van Fryslân. Daarnaast kun je in de Bibliotheek meedoen met de IJzige BiebQuiz waarbij je leuke prijzen kunt winnen.

Ga voor meer informatie naar de website van de Kinderboekenweek
Frysklab

Het Frysklab is het mobiele Bibliotheek Fablab (Fabrication Laboratory) van Fryslân. Een bus vol met digitale fabricage -apparatuur, zoals een 3D-printer, een lasercutter, een vinyl snijder en nog veel meer! Kinderen kunnen zich uitleven met verschillende proefjes en experimenteren met software, waarbij je een banaan verandert in een piano!

Kom op een van de middagen langs bij de bus en neem een kijkje in de digitale wereld met de nieuwste technologieën. Iedereen is welkom, zowel volwassenen als kinderen kunnen zich prima vermaken in het Frysklab.

Meer lezen over Frysklab? kijk dan op de website ontdekdebieb.nl
IJzige Biebquiz

De IJzige Biebquiz is een online quiz,voor kinderen van groep 6 t/m 8. De quiz gaat over Wolfram, de Eskimo en deze heeft een aantal leuke opdrachten die je kunt doen.

Via de website zie je de opdrachten en kun je deze uitvoeren. De laatste opdracht is in de Bibliotheek en daar kun je ook jouw antwoordkaartje ophalen. Als je deze inlevert bij de balie van de Bibliotheek ontvang je een verrassend warm cadeau. Daarnaast maak je kans op kaartjes voor de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden. 

Om mee te doen moet je wel lid zijn of worden van de Bibliotheek. Lid worden is trouwens gratis!

Ga naar de IJzige Biebquiz
Copyright 2015 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.