Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
Beste lezer,

Heeft u ‘m al opgehaald, hét cadeau van de Bibliotheek voor iedereen? November is de maand van Nederland Leest, dit jaar met het thema democratie. En daarom krijgt u een boek cadeau (u kunt zelfs kiezen uit drie titels), komt de burgemeester op de koffie en zijn er Literaire DISsen in restaurant en bibliotheken.

De Literaire DIS is een avond uit met lekker eten en goede verhalen over democratie. Een spreker vertelt over democratie en de samenleving van nu, dichters en dansers vertalen dat naar poëzie, moderne dans en muziek en natuurlijk wordt er over de boeken gedebatteerd. Hieronder een overzicht van de data, locaties en sprekers.

Graag tot ziens in de bibliotheek of bij de Literaire DIS!

Met vriendelijke groet,
Bibliotheken Noord Fryslân

09-11 Bibliotheek Terschelling, Irene Overduin

Irene Overduin, redacteur economie van de Leeuwarder Courant vertelt over haar werk en de relatie tussen journalistiek en democratie. Daarnaast is er een debat over het basisinkomen en tussendoor serveren de bibliothecaressen hun zelfgemaakte hapjes. De toegangsprijs is 5 euro voor bibliotheekleden en €7,50 voor niet-leden.

Reserveer direct ->
10-11 De Vermaning, Ameland, Harm van Dijk

Harm van Dijk haalde de G1000 naar Nederland. Een G1000 is een burgertop, een evenement waarbij op één dag -of avond in het geval van Ameland- inwoners en betrokkenen met elkaar in gesprek gaan over hun eigen stad, dorp of gemeente. De toegangsprijs is 15 euro, voor een gezellige avond inclusief twee drankjes, lekkere hapjes en koffie of thee.

Reserveer direct ->
15-11 De Skalm, Stiens, Martijn Aslander

Martijn Aslander is een stand-up filosoof die onlangs nog de grote zaal van De Harmonie uitverkocht. Hij vertelt over hoe de samenleving van nu, morgen en later volgens hem werkt. Tussendoor verzorgt restaurant De Posthoorn een driegangendiner, deels in buffetvorm. De toegangsprijs is €22,50 voor een gezellige avond, driegangendiner, twee drankjes en koffie na.

Reserveer direct ->
17-11 Bibliotheek Dokkum, Harm van Dijk

Harm van Dijk haalde de G1000 naar Nederland. Een G1000 is een burgertop, een evenement waarbij inwoners met elkaar in gesprek gaan over hun stad, dorp of gemeente. Tussendoor verzorgt restaurant De Posthoorn een driegangendiner, deels in buffetvorm. De toegangsprijs is €22,50 voor een gezellige avond, driegangendiner, twee drankjes en koffie na.

Reserveer direct ->
27-11 Stoof, Harlingen, Tim Laning

Netflix is met hem in de weer, hij zit aan tafel op het Google-hoofdkantoor en hij kletste met Facebook-oprichter Mark Zuckerberg: Tim Laning. Tim maakt serious games waarmee de macht verschuift naar de burger. Stoof serveert tussendoor een heerlijk driegangendiner. De toegangsprijs is 35 euro, voor een gezellige avond, een driegangendiner inclusief twee drankjes en koffie na.

Reserveer direct ->
29-11 Van der Werff, Schiermonnikoog, Nyk de Vries

Nyk de Vries is schrijver en dichter en gitarist bij Meindert Talma & The Negroes. Vorig jaar kwam zijn roman Renger uit. Dat boek draagt hij als hoorspel voor tijdens de Literaire DIS op Schiermonnikoog. De toegangsprijs is 15 euro voor een tweegangendiner inclusief twee drankjes. Reserveren kan in de Bibliotheek en bij Josine Olgers: j.olgers@bnfrl.nl.

Copyright 2016 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze uitnodiging omdat u als contactpersoon van een vrouwengroep bij ons geregistreerd bent.

Klik hier om je uit te schrijven.