Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
Beste vrouwengroep,

November is de maand van Nederland Leest. De Bibliotheek stimuleert dan heel Nederland om hetzelfde boek te lezen en erover te praten. A.L. Snijders, de bekende auteur van korte verhalen en zkv’s, stelde voor Nederland Leest een verhalenbundel samen met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis. Elke provincie heeft dit jaar een eigen editie, om te vieren dat Nederland Leest tien jaar bestaat. De verhalen van A.L. Snijders worden voorafgegaan door een aantal mooie korte verhalen uit onze provincie.

Omdat lezen en eten een geweldige combinatie is en er vele manieren zijn om een boek te ervaren organiseren de Friese bibliotheken in samenwerking met de leukste restaurants en theaters in Fryslân het unieke literaire festival: de Literaire DIS. Na de succesvolle eerste editie in 2014 bieden de Friese bibliotheken dit jaar een nog mooiere avond uit met eten, theater, muziek en korte verhalen geïnspireerd door de bundel ‘Korte Verhalen’.

De DIS in Dokkum, Harlingen en Sint Jacobiparochie
In onze regio doen Stoof in Harlingen mee op zondag 15 november, De Posthoorn in Dokkum op zaterdag 21 november en De Zwarte Haan in Sint Jacobiparochie op vrijdag 27 november. De chef-koks bereiden een 3-gangendiner waarbij ze zich laten inspireren door verhalen uit de bundel Korte verhalen. Deze heerlijke gerecht worden afgewisseld met drie gangen cultuur en literatuur: schrijvers (Anton Dautzenberg, Rob van Essen en Maartje Wortel), muzikanten en dichters. Dit 6-gangendiner kost inclusief twee drankjes en koffie na slechts 35 euro.

Nederland Leest voor vrouwengroepen

Het beloven prachtige avonden te worden. Liefhebbers van cultuur, literatuur en lekker eten mogen de Literaire DIS dan ook niet missen. Vandaar dat we u hierop attenderen. Reserveert u bovendien voor (een deel van) uw vrouwengroep bij één van de deelnemende restaurants dan krijgt u ter voorbereiding allemaal een exemplaar van de verhalenbundel cadeau! Heeft u een reservering voor de DIS gemaakt, dan kunt u de boeken vanaf 1 november afhalen aan de balie van de bibliotheek. Reserveren kan op www.deliterairedis.nl.

Graag tot ziens in de bibliotheek of bij de Literaire DIS!

Met vriendelijke groet,
Bibliotheken Noord Fryslân

Lees meer en reserveer direct >
Copyright 2015 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze uitnodiging omdat u als contactpersoon van een vrouwengroep bij ons geregistreerd bent.

Klik hier om je uit te schrijven.