Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Alstublieft: een mooi cadeau van uw Bibliotheek! Ieder jaar viert de Bibliotheek in november samen met haar leden het plezier van lezen, verhalen en boeken tijdens Nederland Leest. Alle leden krijgen deze maand een boek cadeau, zo stimuleert de Bibliotheek heel Nederland hetzelfde boek te lezen en erover te praten. Dit jaar is dat een boek vol korte verhalen, samengesteld door A.L. Snijders.

Elke provincie heeft dit jaar een eigen editie, om te vieren dat Nederland Leest tien jaar bestaat. De verhalen van A.L. Snijders worden voorafgegaan door een aantal mooie korte verhalen uit Fryslân. Over het boek praten kan overal en met bijna iedereen. Maar in het bijzonder tijdens de Literaire DIS in 12 restaurants, schouwburgen en bibliotheken in Fryslân.

Bekijk het volledige programma of reserveer direct een tafel >

15-11 Stoof, Harlingen | UITVERKOCHT | Restaurant Stoof is een aanwinst voor Harlingen, recenseerde de Leeuwarder Courant, maar volgens ons is het een aanwinst voor de hele provincie. Op het menu staan naast heerlijke stoofpotjes ook schrijver Anton Dautzenberg, muziek van Sunday Kids (gezien in DWDD) en Doeke Sijens die vertelt over zijn oom, Trinus Riemersma.

18-11 Bibliotheek Terschelling | Wie zelf ook inspiratie voor een kort verhaal heeft, kan op Terschelling meedoen aan de korte-verhalen-schrijfwedstrijd. Insturen kan tot 12 november naar info@bnfrl.nl. De schrijver van het mooiste verhaal wint een e-reader! De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Literaire DIS op woensdag 18 november in Bibliotheek Terschelling.

Meer over de DIS op Terschelling >

21-11 De Posthoorn, Dokkum | In het centrum van het historische stadje Dokkum is het al meer dan 425 jaar goed toeven in de Posthoorn. Op het menu staan naast geweldige gerechten ook schrijver Rob van Essen, muziek van Cosmic Carnival (gezien in DWDD) en diashows annex stripverhalen van Kesanova Romantica.

Meer over de DIS in Dokkum >>

24-11 Bibliotheek Schiermonnikoog | In Bibliotheek Schiermonnikoog vertelt Joubert Pignon tijdens de Literaire DIS zijn korte verhalen. Daarnaast is er op het eiland een korte-verhalen-schrijfwedstrijd en voor kinderen de verkiezing van het lelijkste schilderij ter wereld (naar het gelijknamige verhaal van Joubert Pignon).

Meer over de DIS op Schiermonnikoog >>

27-11 Zwarte Haan, Sint Jacobiparochie | Even de haren laten wapperen en de zilte zeelucht opsnuiven. Dat kan bij restaurant De Zwarte Haan, direct aan de zeedijk bij Sint Jacobiparochie. Op het menu staan naast Waddengoud ook schrijfster en columnist voor o.a. NRC Next en Trouw Maartje Wortel, muziek van Bird on the wire en een dichter van wie de naam nog even een verrassing blijft.

Meer over de DIS in Zwarte Haan >>

Naast een gratis boek en een Literaire DIS is er ook een schrijfwedstrijd. Iedereen kan meedoen aan deze landelijke wedstrijd door een verhaal van maximaal 400 worden in te sturen via Nederlandleest.nl/schrijfwedstrijd. Juryvoorzitter en schrijver Ernest van der Kwast trakteert de winnaar op een exclusieve masterclass en laat het winnende verhaal debuteren op NPO Radio 4.

Meer over Nederland Schrijft >>
Copyright 2015 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.