Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
facebook
Beste lezer,

2016 is het Jaar van het Boek en Nederland kiest het belangrijkste boek aller tijden. Stemmen kan vanaf nu, tot en met 22 september op www.belangrijksteboek.nl.

In de Bibliotheek hebben onze medewerkers een tafel ingericht met kanshebbers. De komende maand kunt u die tafel aanvullen met uw eigen belangrijkste boeken. Zoek ze op in de Bibliotheek en doe er een tipkaartje in. Zo brengt u andere lezers op ideeën. Of wellicht wordt u zelf getipt voor een nieuwe favoriet!

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân de Bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland

Moederdag: geef haar de bieb kado!

Zondag 8 mei is Moederdag. Zoekt u nog mooi, inspirerend cadeau voor uw moeder? De Bibliotheek biedt nu ook cadeau-abonnementen vanaf €12,50, in een mooie cadeauverpakking. U sluit het abonnement af in één van de vestigingen in Noord-Fryslân, vervolgens kan uw moeder in de hele provincie boeken, tijdschriften en films lenen.

Vijf procent meer uitleningen!

Geheel tegen de landelijke trend in groeit het aantal uitleningen van Bibliotheken Noord Fryslân. In 2015 werd 5% meer uitgeleend, terwijl landelijk de uitleningen met gemiddeld 4% teruglopen. In onze veertien vestigingen werden vorig jaar maar liefst 1,3 miljoen boeken, tijdschriften en dvd’s geleend. Ook het aantal uitgeleende e-books steeg spectaculair, met 109%.

Meer over de groei van de Bibliotheek >

Het is feest, want Tomke viert dit jaar zijn 20ste verjaardag! Dat vieren we met een toernee langs diverse vestigingen van 9 mei tot en met 3 juni. Er zijn Tomke-poppenkastvoorstellingen en natuurlijk kunnen kinderen ook met de jarige op de foto.

Bekijk de data en locaties >

Op 27 april (Koningsdag), 5 mei (Hemelvaartsdag) en 16 mei (pinkstermaandag) zijn onze vestigingen gesloten. Digitaal zijn we natuurlijk altijd bereikbaar. Op ontdekdebieb.nl kunt u verlengen en alvast wat nieuws reserveren. En op Bibliotheek.nl kunt u natuurlijk 24/7 e-books lenen.

Copyright 2016 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.