Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Met alles over zwangerschap, geboorte en opvoeden is de Berte- en Bernebeurs dé plek voor aankomende en jonge ouders. En neem de kinderen gerust mee! Die kunnen op de foto, zich laten schminken, naar een leuke poppenkastvoorstelling en meer. Bekijk het programma >

Alvast een fijn weekend!

Bibliotheken Noord Fryslân
de Bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland

Digisterker

Heeft u moeite met de digitale snelweg? De bieb helpt u graag op weg met de vierdelige cursus Digisterker. In deze cursus leert u zelfstandig gebruik maken van de digitale dienstverlening van de overheid. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het indienen van een bezwaar of het doorgeven van een verhuizing: u leert het allemaal.

Aanmelden voor Digisterker >

Nieuw cursusaanbod

Van taalcursussen tot persoonlijke ontwikkeling en meer: Het nieuwe cursusaanbod van de online bibliotheek is er! Bibliotheekleden kunnen uit maar liefst 41 online cursussen kiezen en mogen daarnaast jaarlijks twee gratis cursussen uitzoeken. Als bonus doen wij je iedere maand een extra cursus cadeau.

Bekijk het cursusaanbod >

Leen een Fries

Al meer dan 100 Friezen lenen zich inmiddels uit op leeneenfries.nl. De eerste uitleningen zijn ook geweest: zo leende iemand de directeur van De Lawei voor een persoonlijke rondleiding, een ander maakte poëzie met een dichter en zo gaan er steeds meer mensen op pad met leen-Friezen! Ook iemand lenen? Of zelf iets te vertellen? 

Neem snel een kijkje op Leen een Fries >

Taalmaatjes gezocht!

Wij zoeken taalmaatjes en digitaalmaatjes: vrijwilligers die mensen ondersteunen en begeleiden, wanneer zij moeite hebben met lezen, schrijven en de basis van computeren. Belangrijk werk, want wie die vaardigheden onder de knie heeft, kan zichzelf makkelijker ontwikkelen en deelnemen aan de maatschappij.

Bekijk de vacatures >

Jeugdbibliotheek

Sindskort hebben kinderen van 9-12 jaar hun eigen online bibliotheek! Hier is volop inspiratie te vinden: van boekentips en weetjes tot informatie voor het maken van een werkstuk of spreekbeurt. Handig! Neem gauw een kijkje in de jeugdbibliotheek.

Fotografeer de natuur

Heeft u een goed gevoel voor beeld? Bent u een amateurfotograaf of schiet u de mooiste plaatjes met uw smartphone? Kom dan tijdens de Boekenweek naar de workshop Fotografeer de natuur in Dokkum, De Westereen, Dronryp of Harlingen.

Copyright 2018 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.