Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Al meer dan 100 Friezen lenen zich inmiddels uit op leeneenfries.nl. De eerste uitleningen zijn ook geweest: zo leende iemand de directeur van De Lawei voor een persoonlijke rondleiding en ging iemand aan de slag met poëzie door een dichter te lenen. Ook iemand lenen? Of zelf iets te vertellen? Neem snel een kijkje op Leen een Fries!

Alvast een fijn weekend!

Bibliotheken Noord Fryslân
de Bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland

Digisterker

Heeft u moeite met de digitale snelweg? De bieb helpt u graag op weg met de vierdelige cursus Digisterker. In deze cursus leert u zelfstandig gebruik maken van de digitale dienstverlening van de overheid. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het indienen van een bezwaar of het doorgeven van een verhuizing: u leert het allemaal.

Aanmelden voor Digisterker >

Taalmaatjes gezocht!

Wij zoeken taalmaatjes en digitaalmaatjes: vrijwilligers die mensen ondersteunen en begeleiden, wanneer zij moeite hebben met lezen, schrijven en de basis van computeren. Belangrijk werk, want wie die vaardigheden onder de knie heeft, kan zichzelf makkelijker ontwikkelen en deelnemen aan de maatschappij.

Meer info over de vacatures >

Jeugdbibliotheek

Sindskort hebben kinderen van 9-12 jaar hun eigen online bibliotheek! Hier is volop inspiratie te vinden: van boekentips en weetjes tot informatie voor het maken van een werkstuk of spreekbeurt. Handig! Neem gauw een kijkje in de jeugdbibliotheek.

Fotografeer de natuur

Heeft u een goed gevoel voor beeld? Bent u een amateurfotograaf of schiet u de mooiste plaatjes met uw smartphone? Kom dan tijdens de Boekenweek naar de workshop Fotografeer de natuur in DokkumDe WestereenDronryp of Harlingen.

Copyright 2018 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.