Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
De beste wensen!

2018 is begonnen! We hopen dat u er een mooi jaar van maakt. Dat zijn wij ook zeker van plan. Hieronder leest u onze goede voornemens. Graag tot gauw!

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân,
de bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland
(en dat blijven we natuurlijk: kinderen altijd gratis lid en iedereen boetevrij)

De aller-, allernieuwste boeken leent u nu snel in de bibliotheek. Door een samenwerking met Boekhandel Van der Velde liggen de boeken binnen een week na publicatie in de bibliotheek. Dat klinkt misschien heel gewoon, maar het is juist heel bijzonder. Van alle bibliotheken in Nederland vindt u de nieuwste boeken het allereerst in de vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân. Treft u het even!

Ook op Ameland opent in 2018 een Digi-Taalhuis. Aan de vaste wal is in vrijwel elke vestiging een Digi-Taalhuis. Daar kunnen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven (12% van de volwassen Friezen) taal- en digitale vaardigheden beter onder de knie krijgen. De bieb heeft daarvoor computerprogramma’s, boeken in eenvoudig Nederlands, prettige werkplekken, begeleiding en, waar nodig, doorverwijzing.

Bibliotheek Harlingen verhuist tijdelijk zodat het pand aan de Voorstreek kan worden verbouwd. Het Hannemahuis, Boekhandel Van der Velde en de bibliotheek komen daar straks in drie geschakelde panden. Ook in Kollum wordt in 2018 begonnen met de bouw van een nieuwe bibliotheek. En op Schiermonnikoog wordt de bestaande bieb onder handen genomen.

Vanaf 1 januari 2018 veranderen de openingstijden van een aantal vestigingen. Zo zet Bibliotheek Dokkum tijdens de wintermaanden, van oktober tot en met maart de deuren op zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 open. Verder sluiten een aantal bibliotheken op rustige avonden om op ochtenden meer bezoekers te kunnen ontvangen.

Hét jaar 2018 is begonnen! En dat betekent dat ook Leen een Fries los is met de eerste 100 leen-Friezen. Ook uw kennis delen of een Fries lenen? Kijk op www.leeneenfries.nl of kom 27 januari voorafgaand aan de opening van Leeuwarden-Fryslân 2018 naar de stamppotavond in de Blokhuispoort. De bieb verloot 5x2 kaartjes, beantwoord deze nieuwsbrief als u kans wilt maken.

Van ontspullen tot belastingadvies en van autobiografisch schrijven tot striptekenen: in al onze vestigingen kunt u dit voorjaar weer volop kennis opdoen of uitbreiden tijdens workshops, cursussen en andere activiteiten. Binnenkort valt de bomvolle agenda bij u op de mat, of haal het boekje vanaf half januari op in uw bibliotheek!

Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.