Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Vanaf 24 januari is het genieten geblazen met het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Peuters en kleuters zijn in vijf bibliotheken welkom bij Inkipinkies poppentheater Tijger ligt ENORM in de weg! De toegang is gratis en vol = vol.

Onze leesconsulenten lezen voor in bibliotheken en peuterspeelzalen, voorleestips staan op onze website en de mooiste (prenten)boeken liggen natuurlijk klaar in de bibliotheek. Kijk op onze pagina ontdekdebieb.nl voor meer informatie en de locaties van de voorstellingen.

Heerlijk (voor)lezen tijdens De Nationale Voorleesdagen!

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân,
de bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland
(en dat blijven we natuurlijk: kinderen altijd gratis lid en iedereen boetevrij)

Ssst! De tijger slaapt. En dat op zijn verjaardag. Tijger ligt daarbij zo ENORM in de weg, dat zijn dierenvriendjes er niet langs kunnen. Gelukkig hebben ze goede ideeën! Zo gebruiken ze een grote ballon, een springveer en een vliegend tapijt om over de tijger heen te komen. Weten hoe het verhaal gaat? Kom dan naar dit prachtige poppentheater over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn. Het poppentheater met muziek van Inkipinki is geschikt voor kinderen van twee tot zes jaar en duurt ongeveer een half uur. De toegang is gratis en vol = vol!

Zaterdag 3 februari om 14.00 uur in Bibliotheek Nes

Altijd al eens willen schrijven? maar geen idee waarover? Op zaterdag 14 april komt docente autobiografisch schrijven Yvonne Meesters naar Ameland. Van 11.00 - 17.00 uur kunt u meedoen met de workshop schrijven met als thema; de natuur.

Als schrijvend gaan we tijdens deze cursus op zoek naar de invloed van de natuur op ons levensverhaal. En waar kan dat nu beter dan op zo'n prachtig Waddeneiland als Ameland. Wilt u mee doen? Kijk op ontdekdebieb.nl of kom langs in de bibliotheek om u aan te melden.

Vrijdagavond 26 januari is de aftrap van de culturele hoofdstad. Overal in Friesland zijn verhalen te horen, óók in de bibliotheek natuurlijk. In Bibliotheek Dokkum vertelt schrijver Martin Scherstra over het schrijverschap, de liefde en andere onderwerpen. Vrije inloop tussen 20.00 en 21.30. Genoeg gehoord? Er zijn op meerdere locaties in Dokkum verhalen te horen.

Leeuwarden Fryslân 2018 wordt 27 januari officieel geopend met een proeverij van alle projecten. Daaraan doet ook Leen een Fries, het project van de bibliotheek mee. In de gloednieuwe bibliotheek in de Blokhuispoort is een proeverij van Leen-Friezen. Doe een mini-berenburgproeverij, leer vloggen of de beginselen van het kaatsen. 19.00-21.00 uur, de toegang is gratis!

Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.