Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Vanaf 24 januari is het genieten geblazen met het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Peuters en kleuters zijn in vijf bibliotheken welkom bij Inkipinkies poppentheater Tijger ligt ENORM in de weg! De toegang is gratis en vol = vol.

Onze leesconsulenten lezen voor in bibliotheken en peuterspeelzalen, voorleestips staan op onze website en de mooiste (prenten)boeken liggen natuurlijk klaar in de bibliotheek. Kijk op onze pagina ontdekdebieb.nl voor meer informatie en de locaties van de voorstellingen.

Heerlijk (voor)lezen tijdens De Nationale Voorleesdagen!

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân,
de bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland
(en dat blijven we natuurlijk: kinderen altijd gratis lid en iedereen boetevrij)

Per 1 januari is Bibliotheek Dokkum op dinsdag geopend van 9.30 - 18.00 uur. Daarnaast is de bibliotheek geopend op zondag in de maanden januari, februari, maart, oktober, november en december. De rest van de week blijft ongewijzigd.

maandag 13.30 - 20.30
dinsdag 09.30 - 18.00
woensdag 09.30 - 18.00
donderdag 09.30 - 18.00
vrijdag 09.30 - 20.30
zaterdag 10.00 - 15.00
zondag 13.00 - 17.00 (okt t/m mrt)

Leeuwarden Fryslân 2018 wordt 27 januari officieel geopend met een proeverij van alle projecten. Daaraan doet ook Leen een Fries, het project van de bibliotheek mee. In de gloednieuwe bibliotheek in de Blokhuispoort is een proeverij van Leen-Friezen. Doe een mini-berenburgproeverij, leer vloggen of de beginselen van het kaatsen. 19.00-21.00 uur, de toegang is gratis!

De Bibliotheek is er voor iedereen die graag iets wil (bij)leren in de digitale wereld. Maar weet u nog niet zo goed welke cursus of workshop u wilt volgen? Kom dan naar onze open dag. Tijdens deze open dag krijg u meer informatie over het cursusaanbod, kunt u zich direct aanmelden voor een cursus of workshop en kunt u kennismaken met onze docenten. De open dag in Bibliotheek Kollum is op vrijdag 9 februari van 14.00 - 16.00 uur en in Bibliotheek Dokkum op zaterdag 20 januari van 10.00 - 12.00 uur. 

Bij de bibliotheek in Dokkum en Kollum kunt u gratis deelnemen aan de zesdelige cursus Kennismaken met de computer. Hier leert u de basisprincipes van hoe uw computer werkt.

De cursus start in Dokkum op maandag 12 februari, aanmelden kan tot 2 februari online via ontdekdebieb.nl. In Kollum start de cursus op donderdag 15 februari, aanmelden kan tot 5 februari online via ontdekdebieb.nl. U kunt ook bellen met onze klantenservice 088 - 16 56 123. Of kom naar één van onze open dagen. 

Geniet van een prachtige boekverfilming tijdens de Boekenbios in de Bibliotheek Dokkum. Op dinsdag 13 februari wordt de film Boven is het stil naar het boek van Gerbrand Bakker vertoont. De film wordt ingeleid door docente Nederlands Ali Drost. Onder het genot van een hapje en drankje wordt de film nabesproken. Tip voor scholieren! Lezen voor de lijst? Bespaar jezelf veel tijd, kom naar de Boekenbios!

Wilt u van werk veranderen, een ander vak of bent u op zoek naar inspiratie voor het vervolg van uw loopbaan? Kom dan naar de Walk & Talk in Bibliotheek Dokkum. De netwerkbijeenkomst is elke 2e dinsdag van de maand in Bibliotheek Dokkum. De eerst volgende Walk & Talk is op dinsdag 13 februari. De koffie staat klaar!

Vrijdagavond 26 januari is de aftrap van de culturele hoofdstad. Overal in Friesland zijn verhalen te horen, óók in de bibliotheek natuurlijk. In Bibliotheek Dokkum vertelt schrijver Martin Scherstra over het schrijverschap, de liefde en andere onderwerpen. Vrije inloop tussen 20.00 en 21.30. Genoeg gehoord? Er zijn op meerdere locaties in Dokkum verhalen te horen.

De Graaf van Medwert bezoekt op donderdag 1 februari de Bibliotheek in Dokkum. Met zijn theaterprogramma U bent toe aan een gedicht brengt hij een avond vol humor, filosofie, liefde, Friesland, God en gitaarmuziek. Ook zal voor het eerst Goeroe Gerard uit het RTV NOF-radioprgramma ten tonele verschijnen. Reserveer uw ticket via ontdekdebieb.nl of aan de balie in de bibliotheek. 

Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.