Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Vanaf 24 januari is het genieten geblazen met het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Peuters en kleuters zijn in vijf bibliotheken welkom bij Inkipinkies poppentheater Tijger ligt ENORM in de weg! De toegang is gratis en vol = vol.

Onze leesconsulenten lezen voor in bibliotheken en peuterspeelzalen, voorleestips staan op onze website en de mooiste (prenten)boeken liggen natuurlijk klaar in de bibliotheek. Kijk op onze pagina ontdekdebieb.nl voor meer informatie en de locaties van de voorstellingen.

Heerlijk (voor)lezen tijdens De Nationale Voorleesdagen!

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân,
de bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland
(en dat blijven we natuurlijk: kinderen altijd gratis lid en iedereen boetevrij)

Welkom in de Pop-up bibliotheek Harlingen! De huidige bibliotheek op de Voorstraat wordt flink verbouwd en daarom zitten we nu tijdelijk in een Pop-up bibliotheek op de Grote Bredeplaats 26. De openingstijden van de Pop-up bibliotheek zijn:

maandag 13.30 - 18.00
dinsdag 09.30 - 18.00
woensdag 09.30 - 18.00
donderdag 09.30 - 18.00
vrijdag 09.30 - 18.00
zaterdag 10.00 - 15.00

Leeuwarden Fryslân 2018 wordt 27 januari officieel geopend met een proeverij van alle projecten. Daaraan doet ook Leen een Fries, het project van de bibliotheek mee. In de gloednieuwe bibliotheek in de Blokhuispoort is een proeverij van Leen-Friezen. Doe een mini-berenburgproeverij, leer vloggen of de beginselen van het kaatsen. 19.00-21.00 uur, de toegang is gratis!

De Bibliotheek is er voor iedereen die graag iets wil leren in de digitale wereld. Bij Bibliotheek Franeker kunt u gratis deelnemen aan de zesdelige cursus Kennismaken met de computer. Hier leert u de basisprincipes van hoe uw computer werkt. 

De cursus start op maandag 29 januari. Aanmelden graag voor 22 januari bij de balie van de Bibliotheek, online via ontdekdebieb.nl of bel 088 - 16 56 123.

Wilt u van werk veranderen, een ander vak of bent u op zoek naar inspiratie voor het vervolg van uw loopbaan? Kom dan naar de Walk & Talk in Bibliotheek Harlingen. Tijdens de Walk & Talk kunt u vragen stellen, praten met anderen, een netwerk opbouwen en u laten informeren over verschillende mogelijkheden. De netwerkbijeenkomst is elke 1e donderdag van de maand in Bibliotheek Harlingen (let op! nieuw adres: Grote Bredeplaats 26) De eerste Walk & Talk is op donderdag 1 februari van 10.00 - 12.00 uur. 

Herinneringen uit onze kinderjaren hebben zich vaak als onbeweeglijke beelden in ons geheugen genesteld. Schrijven over uw leven geeft u een nieuw perspectief op bestaande herinneringen. Op donderdag 8 februari start in Bibliotheek Franeker de cursus autobiografisch schrijven met als thema: jeugdherinneringen. Kijk voor meer informatie op ontdekdebieb.nl of meld u aan bij de balie van de bibliotheek. 

Jankobus Seunnenga, bekend van Kobus gaat naar Appelscha en Pigmeat heeft gedichten van Simon Vestdijk op muziek gezet. De Harlinger Simon Vestdijk was een belangrijke schrijver en musicoloog. Tachtig jaar na het verschijnen van de dichtbundel Fabels met kleurkrijt heeft Seunnenga de gedichten op muziek gezet. Hij brengt het ten gehore in Pop-up Bibliotheek Harlingen. 

Deze avond is gratis voor leden van Bibliotheken Noord Fryslân! Meld u snel aan op ontdekdebieb.nl of in de Bibliotheek, want vol=vol. 

Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.