Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Vanaf 24 januari is het genieten geblazen met het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Peuters en kleuters zijn in vijf bibliotheken welkom bij Inkipinkies poppentheater Tijger ligt ENORM in de weg! De toegang is gratis en vol = vol.

Onze leesconsulenten lezen voor in bibliotheken en peuterspeelzalen, voorleestips staan op onze website en de mooiste (prenten)boeken liggen natuurlijk klaar in de bibliotheek. Kijk op onze pagina ontdekdebieb.nl voor meer informatie en de locaties van de voorstellingen.

Heerlijk (voor)lezen tijdens De Nationale Voorleesdagen!

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân,
de bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland
(en dat blijven we natuurlijk: kinderen altijd gratis lid en iedereen boetevrij)

Leeuwarden Fryslân 2018 wordt 27 januari officieel geopend met een proeverij van alle projecten. Daaraan doet ook Leen een Fries, het project van de bibliotheek mee. In de gloednieuwe bibliotheek in de Blokhuispoort is een proeverij van Leen-Friezen. Doe een mini-berenburgproeverij, leer vloggen of de beginselen van het kaatsen. 19.00-21.00 uur, de toegang is gratis!

Kom op donderdag 25 januari om 10.30 uur naar de koffieochtend in Bibliotheek Schiermonnikoog, waar dichter Bert Lever voordraagt uit zijn gedichtenbundel. Een aantal zomers lang schreef Bert tijdens wandelingen op het strand van Schiermonnikoog zijn waarnemingen op. Zo ontstond een verzameling van gedichten die gebundeld zijn in zijn boek 'Van paal tot paal. Het strand van Schiermonnikoog.' 

Wilt u leren hoe kunstenaars te werk gingen in de middeleeuwen? Met de workshop middeleeuws schilderen leert u zelf de technieken. Zo gaat u verf maken en verluchten. Voor deze workshop hoeft u niet te kunnen schilderen om deel te nemen.
Lijkt het u leuk? meld u dan aan online via ontdekdebieb.nl of in de bibliotheek. Deze workshop wordt gegeven op donderdag 1 februari en herhaald op woensdag 28 februari. 

Kidstip! Neem je zonnebril maar mee, want we gaan helemaal los met glitters, stickers en felle verf! In de workshop Letterpret (6+ jaar) gaan we de eerst letter van je naam of je hele naam versieren. Doe je mee? kijk op ontdekdebieb.nl voor meer informatie. Meld je aan via de website of in de bibliotheek. Deze workshop wordt gegeven op donderdag 1 februari en herhaald op woensdag 28 februari.

Een mens is niet overal hetzelfde. Op dinsdag 6 februari om 10.00 uur komt broeder Alberic van de monniken van Schiermonnikoog langs, om in gesprek te gaan over het oerbeeld van de monnik. Kom, ga in gesprek en laat u inspireren. Meer weten? kijk op ontdekdebieb.nl of vraag in de bibliotheek naar meer informatie. 

Leeuwarden Fryslân 2018 gaat over dromen najagen door middel van culturele kruisbestuivingen. LF2018 biedt een platform voor diverse uitingen. Hierbij aansluitend organiseert Kunstgroep SJain en Bibliotheek Schiermonnikoog een gedichten wedstrijd. Iedereen mag deelnemen aan de wedstrijd. De uitdaging aan de deelnemers is om in een gedicht het gevoel te verwoorden wat ‘De zee’ bij je teweeg brengt en voor je betekent. Kijk op ontdekdebieb.nl voor de voorwaarden en contactgegevens. 

Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.