Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Vanaf 24 januari is het genieten geblazen met het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Peuters en kleuters zijn in vijf bibliotheken welkom bij Inkipinkies poppentheater Tijger ligt ENORM in de weg! De toegang is gratis en vol = vol.

Onze leesconsulenten lezen voor in bibliotheken en peuterspeelzalen, voorleestips staan op onze website en de mooiste (prenten)boeken liggen natuurlijk klaar in de bibliotheek. Kijk op onze pagina ontdekdebieb.nl voor meer informatie en de locaties van de voorstellingen.

Heerlijk (voor)lezen tijdens De Nationale Voorleesdagen!

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân,
de bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland
(en dat blijven we natuurlijk: kinderen altijd gratis lid en iedereen boetevrij)

Per 1 januari zijn de openingstijden van Bibliotheek St.- Annaparochie aangepast. Zo is de bibliotheek op vrijdag geopend tot 18.00 uur. 

maandag 13.30 - 18.00
dinsdag 09.30 – 13.00 / 13.30 - 18.00
woensdag 09.30 – 13.00 / 13.30 - 18.00
donderdag 09.30 – 13.00 / 13.30 - 18.00
vrijdag 09.30 – 13.00 / 13.30 - 18.00
zaterdag 10.00 - 13.00

Leeuwarden Fryslân 2018 wordt 27 januari officieel geopend met een proeverij van alle projecten. Daaraan doet ook Leen een Fries, het project van de bibliotheek mee. In de gloednieuwe bibliotheek in de Blokhuispoort is een proeverij van Leen-Friezen. Doe een mini-berenburgproeverij, leer vloggen of de beginselen van het kaatsen. 19.00-21.00 uur, de toegang is gratis!

Vrijdagavond 26 januari is de aftrap van de culturele hoofdstad. Overal in Friesland zijn verhalen te horen, óók in de bibliotheek natuurlijk. Bij Bibliotheek St.-Annaparochie start om 19.00 een ferhaletocht. De tocht voert langs bijzondere verhalen in het dorp en eindigt met warme chocolademelk in de Bibliotheek.

De Gedichte-aven op 't Bildt is een jarenlange traditie waarbij iedereen een gedicht mag voordragen in het Bildts, Frysk of Nederlands. Wilt u meedoen? U hoeft geen dichter te zijn om iets voor te dragen. Meld u aan via bildts@bnfrl.nl of in de Bibliotheek. 

Geniet van een prachtige boekverfilming tijdens de Boekenbios in Bibliotheek St.- Annaparochie. Op donderdag 22 februari  wordt de film Het Diner naar het boek van Herman Koch vertoont. De film wordt ingeleid door docente Nederlands Ali Drost. Onder het genot van een hapje en drankje wordt de film nabesproken. Tip voor scholieren! Lezen voor de lijst? Bespaar jezelf veel tijd, kom naar de Boekenbios! Meld u aan via ontdekdebieb.nl of in de Bibliotheek.

De Bibliotheek is er voor iedereen die graag iets wil leren in de digitale wereld. Bij Bibliotheek Franeker kunt u gratis deelnemen aan de zesdelige cursus Kennismaken met de computer. Hier leert u de basisprincipes van hoe uw computer werkt.

De cursus start op maandag 29 januari. Aanmelden graag voor 22 januari bij de balie van de Bibliotheek, online via ontdekdebieb.nl of bel 088 - 16 56 123.

Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.