Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

Maandag begint de Maand van het Spannende Boek. Heel juni staan spannende boeken in de spotlights in de bibliotheek. De Friese bibliotheken organiseren bovendien Het Moordspel, een online wedstrijd waarbij een spannend verhaal in delen gepubliceerd wordt. Dit jaar schreef de Friese schrijfster Olga Hoekstra het verhaal, een klassieke whodunit. Iedereen kan online meelezen, discussiëren over de dader, hints oplossen en kans maken op mooie prijzen. De proloog staat inmiddels online, maandag volgt deel 1!

Lees en puzzel mee op hetmoordspel.nl!
Zomerlezen met de VakantieBieb
1 juni gaat de VakantieBieb-app online, met naast jeugdboeken ook spannende boeken voor volwassenen. Begin juli worden daar nog romans en taalgidsen aan toegevoegd. Laat de vakantie dus maar beginnen! De app is vanaf 1 juni gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store, voor tablet en telefoon.
Meer over de Vakantiebieb-app >
De Fryske Foarlêswike
Tijdens de Fryske Foarlêswike van 1 t/m 5 juni 2015 wordt er volop voorgelezen uit het nieuwste Tomke-themaboekje. Door samen de verhalen te lezen, liedjes te zingen en spelletjes te doen leren peuters (nieuwe) woorden en begrippen in het Fries en wordt de woordenschat spelenderwijs vergroot. Het Tomkeboekje is ook gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Op=op!
Meer over de Fryske Foarlêswike >
Uw mening, voor ons van groot belang

Uw mening is voor de bibliotheek van groot belang. U kunt meepraten en -denken over de bibliotheek door lid te worden van BiebPanel. Als panellid ontvangt u ongeveer viermaal per jaar een uitnodiging voor een online vragenlijst. De vragen gaan onder andere over dienstverlening, assortiment, inrichting en activiteiten van de bibliotheek. We informeren u over de uitkomsten en laten het u ook weten als we iets aan de bibliotheek veranderen naar aanleiding van de onderzoeken.

Word lid van het BiebPanel >
Grootletterboeken
De bibliotheek heeft een groot assortiment grootletterboeken; boeken met letters die bijna twee keer zo groot zijn als de letters in een gewone roman. Door die grote letters zijn er nogal wat extra pagina’s nodig, een grootletterboek is gemiddeld dan ook anderhalf keer zo dik. Vaak wordt een boek daarom in twee of meer delen gedrukt. In de bibliotheek houden we die delen bij elkaar met oranje elastieken, zo voorkomen we dat u van een boek alleen de eerste pagina’s of juist het slot meeneemt. Houdt u de delen bij lenen en terugbrengen ook bij elkaar? Bedankt!
Copyright 2015 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.