Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
Beste lezer,

De eerste krokusjes schieten alweer uit de grond, en zo ook de activiteiten bij de bieb. Met onder andere de grootste CoderDojo van Friesland, de Boekenweek en de Kinderjury op komst, barst het ook in de maand maart weer van de leuke dingen bij Bibliotheken Noord Fryslân.

Met vriendelijke groet,

Bibliotheken Noord Fryslân
de Bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland

Digitaal spreekuur

Heeft u vragen over of problemen met tablets, smartphones, internet of e-readers? Kom dan naar ons gratis digitale spreekuur, waar onze medewerkers de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden.

Zaterdag 4 maart: Harlingen
Zaterdag 11 maart: Dokkum
Vrijdag 17 maart: Stiens
Zaterdag 18 maart: Dronryp, Franeker en De Westereen
Zaterdag 25 maart: Buitenpost, Kollum, St.-Annaparochie en Surhuisterveen

18-03: Berte- en Bernebeurs

Op 18 maart is de Berte- en Bernebeurs: dé beurs vol met leuke inspirerende activiteiten en informatie voor aankomende en jonge ouders. Een groot aanbod aan stands, met onder andere kinderkleding, opvang, kraamzorg, kindercoaching, voorlezen en meer! Speciaal voor de kinderen is er schminken, Poppentheater Inkipinki en een meet & greet met Tomke.

Blijf op de hoogte van de Berte- en Bernebeurs
Grootste CoderDojo van Fryslân!

De grootste CoderDojo van Fryslân komt eraan! Op 10 maart wordt de gratis CoderDojo XL met pizza en vlogger Mertabi georganiseerd in Bibliotheek Dokkum, waarbij honderd kinderen tussen zeven en zeventien jaar leren een website te programmeren.

Meedoen? Aanmelden kan hier!
Stemmen maar!

Vanaf 8 maart kunnen kinderen weer stemmen op hun favoriete boek via www.kinderjury.nl. Ook trekken onze leesconsulenten langs de scholen om boeken te lezen en bespreken. Hierdoor wordt lezen leuk en leren kinderen om een mening te vormen. Het winnende boek wordt in juni bekend gemaakt.

Meer over de Kinderjury
Luister literatuur

Boeken lezen voor de lijst? Literatuur luisteren kan nu ook! Download de LuisterBieb-app en kijk bij 'Luisteren voor je lijst'. Handig voor in de bus naar school, in de pauzes tussen de lessen of 's avonds in bed. Het downloaden is eenvoudig en voor het luisteren is géén internet nodig.

Download de LuisterBieb-app
Gratis magazine voor u

Tussen 25 maart en 2 april kunt u als lid van de Bibliotheek gratis het Boekenweekmagazine ophalen in uw bieb (op=op)! Het thema van deze Boekenweek is Verboden vruchten. Schrijver Herman Koch schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven.

Meer over de Boekenweek 2017
Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.