Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo

De Bibliotheek viert in november het plezier van lezen, verhalen en boeken tijdens Nederland Leest. Alle bibliotheekleden krijgen dan een boek cadeau. Dit jaar is dat de bundel Korte Verhalen, samengesteld door de grootmeester van het Zeer Korte Verhaal A.L. Snijders.

De schrijvers van de geselecteerde verhalen komen samen met geweldige bands en singer-songwriters en hele goede dichters naar restaurants en theaters in Fryslân voor de Literaire DIS. Liefhebbers van lezen, cultuur een heerlijk eten schuiven tijdens de Literaire DIS aan bij deelnemende restaurants en theaters om te genieten van een driegangendiner én muziek, literatuur en poëzie.

Het programma van de Literaire DIS in Noord-Fryslân

  • Zondag 15 november in Restaurant Stoof, Harlingen: schrijver Anton Dautzenberg, de band Sunday Kids en Doeke Sijens over zijn oom en Friese schrijver Trinus Riemersma.
  • Woensdag 18 november in Bibliotheek Terschelling: De winnaar van de Terschelliner korte-verhalen-schrijfwedstrijd wordt bekend gemaakt bij een proeverij van lokale hapjes.
  • Zaterdag 21 november in Restaurant De Posthoorn, Dokkum: schrijver Rob van Essen, band The Cosmic Carnival en diashows/stripverhalen van Kesanova Romantica.
  • Dinsdag 24 november in Bibliotheek Schiermonnikoog: schrijver Joubert Pignon leest zijn korte verhalen voor tijdens een proeverij van lokale hapjes.
  • Vrijdag 27 november in Restaurant de Zwarte Haan, Sint Jacobiparochie: schrijfster Maartje Wortel, band Bird on the wire en dichter Joost Oomen.
Bekijk het volledige programma of reserveer direct een tafel >
26-10 Geschiedenis Vliegbasis, Stiens

Op 26 oktober 2015 (20.00 uur) vertellen Alexander Tuinhout en Douwe Drijver van de Missing Airmen Memorial Foundation over de rol van de Leeuwarder vliegbasis rondom de Tweede Wereldoorlog. De lezing vindt plaats in De Skalm in Stiens. De toegang is gratis.

Meer over de lezing in Stiens >
5-11 Erfgoed Leeuwarden, Franeker

Kunstvertoon organiseert op 5 november (19.30 uur) een lezing over de wordingsgeschiedenis en het gebouwde erfgoed van Leeuwarden in Bibliotheek Franeker. Peter van de Werf brengt de geschiedenis tot leven met interessante beeldseries.

Meer over de lezing in Franeker >
10-11 Dag van de Dialoog, Franeker

Van 6 tot en met 14 november 2015 vinden er op bijna honderd plekken in Nederland dialogen plaats tijdens de Dag van de Dialoog. In Bibliotheek Franeker kunt u op 10 november (19.30-21.30 uur) in dialoog met bekende en onbekende stadsgenoten. Zo ontstaan nieuwe contacten en initiatieven en meer waardering. Een mooie, sterke basis voor een vitale samenleving.

Meer over de Dag van de dialoog >
​10-11 Kornwerderzand - de historie, S'veen

Stichting Oud Achtkarspelen opent het winterseizoen op 11 november (19.45 uur) met een lezing over de geschiedenis van Stelling Kornwerderzand in Bibliotheek Surhuisterveen. Ton Henni van het Kazemattenmuseum biedt met een diaserie een kijkje in het dagelijks leven van de kazematten en vertelt over de Duitse aanval in mei 1940. De toegang is gratis.

Meer over de lezing in Surhuisterveen >
Copyright 2015 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.