Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
Beste lezer,

Dit najaar is de Bibliotheek weer volop in beweging. Zo starten we de maand september met de Week van de Alfabetisering, presenteren wij ons nieuwe activiteitenprogramma en gaan we aan de slag met een leesclub voor kinderen! Oh ja donderdag 14 september zijn wij ook aanwezig op de Beestenmarkt, komt u even langs?

Bibliotheek Terschelling
de Bibliotheek met de beste leenvoorwaarden van Nederland

Boekenzoeker

Heb je zin om te lezen, maar weet je eigenlijk niet goed wát je dan zou willen lezen of waar je moet beginnen met zoeken? Dan is de Boekenzoeker iets voor jou! De website Boekenzoeker.org helpt iedereen van 0-18 jaar bij het vinden van een boek dat perfect bij de hobby of de stemming past! Meer informatie? check onze website www.ontdekdebieb.nl.

Week van de Alfabetisering

2,5 miljoen volwassenen in ons land hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Zij zijn laaggeletterd. De Bibliotheek wil hen graag helpen. Dat doen in onze Digi-Taalhuizen. Die staan tijdens de Week van de Alfabetisering (4-10 september) in de schijnwerpers. In Buitenpost is een gloednieuw Digi-Taalhuis geopend en in St.-Annaparochie presenteerden cursisten van een eerder geopend Digi-Taalhuis een receptenkalender. Voor meer informatie kijk op onze website www.ontdekdebieb.nl. 

Beleef het in de Bieb

Het nieuwe activiteiten seizoen is van start gegaan. Dit keer met diverse lezingen van Rob Kamphues, komt Wim Anker nog een keertje langs, vertelt Els Janssens over de filosofie, gaan we creatief bezig met stempelen, verder met programmeren in Arduino Dos en gaan we los op de 2e editie van onze LAN-Party. En dit is nog maar een greep uit ons programma. Wilt u meer weten over onze activiteiten? Kijk in onze online Activiteiten Agenda of haal het programmaboekje in de Bieb. 

Passend Lezen

Heeft u moeite met lezen of kent u iemand die moeite heeft met lezen? Bijvoorbeeld omdat u, hij of zij slechtziend of blind is, dyslexie heeft of een fysieke beperking om een boek vast te houden? Dan is Passend Lezen wellicht een uitkomst. Bij Passend Lezen heeft u toegang tot 45.000 gesproken boeken die, anders dan een luisterboek, rustig ingesproken zonder teveel intonatie te gebruiken. Passend Lezen is er ook voor de jeugd, namelijk Superboek! Wilt u meer informatie? Onze medewerkers in de bibliotheek kunnen u verder helpen of kijk op www.bibliotheek.nl/passendlezen.

Leesclub voor kinderen

Op woensdag 13 september zal de eerste leesclub voor kinderen worden gehouden in Bibliotheek Terschelling. Dit is een naschoolse activiteit voor kinderen die van lezen houden. Er wordt thuis een boek gelezen, allemaal de zelfde titel en die gaan we dan gezamenlijk bespreken. De leesclub komt één keer per 6 à 8 weken bij elkaar op woensdagmiddag van 15.00 – 15.45 uur in de Bibliotheek.Leerlingen uit groep 6 en 7 kunnen zich hiervoor opgeven. Lijkt het jou leuk? geef dan je  naam,  adres, leeftijd, groep en telefoonnummer door aan Nell Hamstra op n.hamstra@bnfrl.nl of kom langs in de bieb.

Beestenmarkt

Bibliotheek Terschelling is aanwezig op de Beestenmarkt van 14 september! Heeft u vragen over uw e-books? of wilt u een leuk boekadvies? Kom langs! Voor de kleintjes hebben we een cadeautje en voor mensen die geen lid zijn, hebben we de hele maand september een super aanbieding. 

Copyright 2017 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.