Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
1-12 oktober: Kinderboekenweek. Feest in de bieb!

De Kinderboekenweek bestaat 60 jaar. Reden voor een feestje. En hoe kan dat in een jubeljaar beter dan het vieren zelf centraal te stellen, met het motto Feest! Van 1 tot 12 oktober is het dus één groot feest in de bibliotheek. Met een Biebfeestquiz in elke bibliotheek, de versier-jezelf-app op www.kinderboekenweek.nl en superleuke voorstellingen in een aantal bibliotheken:

  • Woensdag 1 oktober, Bibliotheek Franeker, 15.30 uur, 4-12 jaar
    ’t Feestnummer en het feestbeest van Ithaka
  • Zaterdag 4 oktober, Bibliotheek Harlingen, 11.00-11.30 uur, vanaf 7 jaar
    Met muziek is het altijd feest!
  • Zaterdag 4 oktober, Bibliotheek Dokkum, 10.30-11.15 uur en 
  • Woensdag 8 oktober, MFC Ons Huis, Sint Annaparochie, 13.30-14.30 uur, 8 tot 12 jaar 
    Het feestcomité van Poppa P | Het leven is een feestje, maar je moet de slingers zelf ophangen!

De toegang tot al die feestelijke voorstellingen is gratis, dus kom ook!

Meer over de Kinderboekenweek >
14-10: Workshop De kracht van schrijven

Op 14 oktober verzorgt Barbara Driessen de workshop De kracht van schrijven in Bibliotheek Schiermonnikoog. Met korte schrijfopdrachten en verschillende vormen van creatief schrijven laat ze zien hoe leuk schrijven kan zijn. Aanvang: 20.00 uur, entree is €3,50 voor bibliotheekleden, €5,- voor niet-leden. Aanmelden kan in de bibliotheek of door te bellen of sms-en naar 06-25007217.

De Biebfeestquiz in de bieb

Tijdens de Kinderboekenweek (1-12 oktober) kunnen kinderen van groep 5 t/m 8 in de Friese bibliotheken de Biebfeestquiz doen. Het is een verrassend parcours met in totaal 10 lees- en feestopdrachten. De vragen gaan over alles wat met feesten en lezen te maken heeft. Kom langs en doe ook mee!

Meer over de Kinderboekenweek >
Fryske jûn 2014 - 'It wie moai!'

Een Friese avond, dat stond op de vooraankondiging. Maar natuurlijk was het ook geschikt voor mensen die ‘it Frysk net sa machtich binne’, aldus troedeboer Piter Wilkens. Samen met schrijver Willem Verf verzorgde hij op 18 september een gezellige, Friese avond in Bibliotheek Dokkum. ‘Voor herhaling vatbaar’ was een veel gehoorde reactie na afloop.

Lees het hele verslag >
12-26 november: Nederland Leest

November is de maand van Nederland Leest. Alle bibliotheekleden krijgen en lezen dan hetzelfde boek. Dit jaar is dat Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart. De Friese bibliotheken organiseren in restaurants in heel Friesland de Literaire DIS; een 7-gangen-diner. Drie gangen heerlijk eten en vier gangen cultuur: optredens van dichters, schrijvers en muzikanten. Binnenkort meer over de DIS!

Copyright 2014 Bibliotheken Noord Fryslân

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in MijnMenu (op ontdekdebieb.nl) heeft aangegeven E-nieuws van de bibliotheek te willen ontvangen.

Klik hier om je uit te schrijven.